fbpx

Multisoft - obuka polaznika

Rate this item
(1 Vote)

Kroz naše je učionice od 1990. godine prošlo preko 4500 polaznika. A onda smo PRVI POČELI SA OBUKOM NA DALJINU koju je završilo još njih 1000! Obučavali smo društvene i državne firme, javna preduzeća, školske institucije, radnje i mala preduzeća, držali kurseve za Arhimedes, IC Petnicu, brojne biblioteke, treći u zemlji smo uveli ECDL standard, poklonili 512 besplatnih kursevaimali akreditovan seminar za prosvetne radnike "Da svaka učionica bude multimedijalna" u kome smo sumirali svo naše kompletno iskustvo u radu sa decom i prosvetnim radnicima, prvi ga postavili na Internet (2008), ali izgleda 3 godine pre plana Ministarsta prosvete.

Zato smo sličan seminar (naravno, sa brojnim dodacima) pripremili za 2011/12. godinu kada je Ministarstvo obećalo da će odobriti seminare na daljinu. Međutim, PROSVETNA ADMINISTRACIJA (Zavod za unapređenje...) JE ODBILA NAŠ SEMINAR ZBOG NEDOSTATKA IDEJA I ZNANJA! I to u vreme kada Multisoft jedini iz Srbije prezentira svoje programe na najvećem sajmu obrazovanja Didacta u Hanoveru (2012).

 • Većina društvenih i državnih firmi, javnih preduzeća, apsolutno sve predškolske i školske institucije, kao i preko sto radnji i malih i srednjih preduzeća iz našeg kraja imale su poverenje u Multisoft.
 • Multisoft je držao kurseve i za potrebe matematičkog društva Arhimedes, IC Petnica, brojnih biblioteka u Srbiji.
 • Multisoft je (od 2002. godine) treća firma u zemlji koja je uvela ECDL standard u kompjuterskom obrazovanju.
 • Multisoft je 2003. godine 512 besplatnih kurseva prosvetnim radnicima, talenovanim učenicima i izbeglicama.
 • Multisoft je u školskoj 2008/2009 imao i seminar za prosvetne radnike "Da svaka učionica bude multimedijalna" koji je akreditovan i označen kao obavezan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja! U njemu smo sumirali naše kompletno iskustvo u radu sa decom i prosvetnim radnicima. Jedno vreme ovaj seminar je mogao da se prati i preko Interneta.
 • Sličan seminar (naravno, sa brojnim dodacima) pripremili smo za 2010/2011 godinu kada je Ministarstvo obećalo da će odobriti seminare na daljinu. Međutim, PROSVETNA ADMINISTRACIJA JE ODBILA NAŠ SEMINAR ZBOG NEDOSTATKA IDEJA I ZNJANJA

Od početka rada, 1990. godine, pa sve do danas, kroz prvu školu za obuku na računarima u Zlatiborskom okrugu prošlo je više od 4.500 polaznika, od sedmogodišnjaka do penzionera, od osnovaca do magistara, od izbeglih ili nezaposlenih lica do zaposlenih u svim vrstama radnji i preduzeća. Iz godine u godinu, a u skladu sa vremenom i interesovanjima polaznika, Multisoft je obučavao polaznike od osnova aktuelnog operativnog sistema do najsofisticiranih programa za obradu animacija, zvučnih i video zapisa. Isto tako, zapošljavali smo ili uzimali za spoljne saradnike najperspektivnije mlade stručnjake još uvek željne znanja i dokazivanja.

Prateći trendove i zahteve tržišta, Multisoftove učionice su uvek bile opremljene najsavremenijim računarima, a sada već, poštujući borbu protiv zloupotrebe intelektualne svojine, Multisoft vrši obuku na računarima koji poseduju originalni licencni softver.

Kako smo to nekada radili - od 2001-2004. godine

Multisoft je posedovao dve učionice sa 20 odnosno 6 savremenih računara namenjenih obuci polaznika. Veća učionica je imala i dodatni računar za predavača i video projektor za bržu i kvalitetniju prezentaciju gradiva. Manja učionica sa najsavremenijim računarima (512 MB RAM-a i monitorima od 19”) namenjena je specijalističkim kursevima i obradi hardverski zahtevnijih programa.

stara03

Velika učionica iz 2001. godine imala je 20 računara za polaznike, 1 za predavača, video projektor i moderno 5.1 ozvučnje.

mala ucion

Mala učionica iz 2001. godine imala je 6 vrhunskih računara namenjenih za inženjerske kurseve
(7 godina kasnije prepravljena je u pušionicu, jer je Multisoft među prvima zabranio pušenje u kancelarijama).

nova03

Velika učionica iz 2004. imala je modernije računare

studio

U okviru učionice imali smo i studio (zajedničko ulaganje sa našim stalnim saradnikom Zoranom Filipovićem)
u kome smo snimali zvučne zapise za naše obrazovne diskove.

Kurseve su držali elektro, mašinski, grafički i inženjeri organizacionih nauka, od ranih jutarnjih do kasnih večernjih časova. Princip obuke je uvek bio jedan polaznik po računaru, a predavanja su se održavala u sesijama od 2 puta po 2 časa do 5 puta po 8 časova nedeljno.

Kao što smo uvek pratili trendove u hardveru, prvi smo, a za sada i jedini u okrugu, a treći u Srbiji i Crnoj Gori u saradnji sa European Computer Driving Licence Foundation uveli evropski ECDL standard u obuci i testiranju polaznika za rad na računarima. Zato sada, ne samo da nakon položenih testova, izdajemo sertifikate koje priznaje Ministarstvo prosvete Republike Srbije, već na zahtev polaznika organizujemo i polaganja za tzv. “evrospku računarsku vozačku dozvolu” koja važi u celom svetu.

2008 - učenje na daljinu

Opet prateći trendove u obrazovanju, danas u učionici igraju denseri i balerine, a mi smo sve kurseve prebacili u virtuelnu stvarnost - na Internet. O našim kursevima (seminarima) na Internetu pogledajte u sekciji za prosvetne radnike. Naš seminar za prosvetne radnike "Da svaka učionica bude multimedijalna" za 3 meseca je pratilo i položilo preko 1000 prosvetnih radnika. Navedena sekcija sadrži i njihove evaulacije. Moramo se pohvaliti da nemamo nijednu lošu.

A danas? Imamo zabranu! Uprkos tome što dobijamo nagrade u Evropi!!!

Read 3132 times

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

 • Platite i preuzmite programe
  Platite i preuzmite programe

  Od odluke da kupite multimedijalni obrazovni program, preko downloada i plaćanja, pa sve do njegovog startovanja na vašem računaru može proći samo 5 minuta. Plaćanje možete ostvariti na 2 načina:

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Namena programa (po uzrastu korisnika)
  Namena programa (po uzrastu korisnika)

  Naši multimedijalni programi su namenjenim različitim grupama. U narednoj tabeli su navedene ciljne grupe za sve naše originalne programe.

  PREDŠKOLCI (VELIKI POPUST)

  PRVACI (VELIKI POPUST)

  DRUGACI (VELIKI POPUST)

  TREĆACI (VELIKI POPUST)

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)