fbpx

Multimedijalni programi (problemi sa Vistom / Windows 7)

Rate this item
(0 votes)

Naši programi danas rade i na 32-bitnim i na 64-bitnim verzijama Windowsa 7. Verzije naših diskova za 64-bitnu verziju puštene su tokom objavljivanja novih verzija svih naših programa 2011. godine. Jedino na 64-bitnom operativnom sistemu još uvek ne radi "Užice nekad i sad"

- Flash animacije

Kako neki od naših programa kao uvodnu sekvencu imaju Flash animaciju, Windows 7/Vista može tražiti instalaciju nove verzije Flash Playera (pomoći će Vamda je instalirate sa Macromedia sajta). Novu verziju će instalirati u folder Windows\System32\Macromed\Flash. I na verzijama koje smo mi probali to je sasvim dovoljno za rad Flash animacije. Ako Vam ni to ne bude dovolljno kopirajte datoteku flash9.ocx u flash.ocx u istom folderu.

- Problem sa ćiriličnim fontovima

Neki od naših diskova (kao Ce De Bukvar itd) koriste stare ćirilične fontove (da li se sećate mučenja sa kompatibilnošću naših slova) koje smo morali da koristimo u starim verzijama Windowsa. I naši programi su znali da ih instaliraju u Windows. To na žalost nije slučaj sa Vistom i nekim verzijama Windowsa 7. Zato ako je omot diska na ćirilici, a na ekranu vam se pojavljuje latinica ili neke čudne kvrčice, morate ručno instalirati fontove. Svi programi imaju i uputstvo za rešavanje ovih problema.

- Problem sa ikonama

Naši programi su znali u starim Windows operativnim sistemima da promene ikone na prečicama (pozivima) programa. To u Visti i nekim Windows 7 verzijama ne rade automatski, već ih Vi morate sami promeniti. Idite na prečicu programa, kliknite desnim mišem kliknite na poziv, zatim levim na Properties, a onda izaberite dugme Change Icon... i pronađite ikonu na našem disku (zove se isto kao i program samo što ima ekstenziju ico)

- Ako se desi da program ne može da se startuje ili da ponekad zaglavi - podesite kompatibilnost programa sa Windows XP operativnim sistemom

Probajte da u svojstvima (properties) glavnog programa (izvršnog programa - kao što je za Ce De Bukvar program pod imenom cdbukvar.exe) podesite kompatibilnost sa Windowsom XP. To ćete postići kada na ikonicu programa kliknete desnim tasterom miša, onda izaberete Properties (ili Svojstva) i onda štiklirate Compatibility with XP (kompatibilnost sa operativnim sistemom Windows XP)

Read 2027 times

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

 • Platite i preuzmite programe
  Platite i preuzmite programe

  Od odluke da kupite multimedijalni obrazovni program, preko downloada i plaćanja, pa sve do njegovog startovanja na vašem računaru može proći samo 5 minuta. Plaćanje možete ostvariti na 2 načina:

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Namena programa (po uzrastu korisnika)
  Namena programa (po uzrastu korisnika)

  Naši multimedijalni programi su namenjenim različitim grupama. U narednoj tabeli su navedene ciljne grupe za sve naše originalne programe.

  PREDŠKOLCI (VELIKI POPUST)

  PRVACI (VELIKI POPUST)

  DRUGACI (VELIKI POPUST)

  TREĆACI (VELIKI POPUST)

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)