fbpx

Multimedijalni programi (problemi sa Windows 8 / Windows 10)

Rate this item
(0 votes)

Naši programi danas rade na svim 32-bitnim i na 64-bitnim verzijama Windowsa. Međutim oni se moraju konstatno nadograđivati i menjati, jer mali softveraši ne mogu uticati na buduće Microsoftove operativne sisteme. Zato se dešava da naši programi u početku, pojavom novog operativnog sistema, naizgled nisu kompatibilni. Verzije naših diskova za 64-bitnu verziju puštene su tokom objavljivanja novih verzija svih naših programa 2011. godine. Jedino na 64-bitnom operativnom sistemu još uvek ne radi "Užice nekad i sad"

Svi programi rade na Windows 7 operativnom sistemu. Svi programi rade na Windows 8/8.1 operativnom sistemu.

Prvih nekoliko meseci nakon pojavljivanja Windows 8, naši programi su prilikom registracije zaglavljivali, ali ipak smo dočekali da Microsoft u jednom od svojih naknadnih "zakrpa" omogući da i naši programi postanu kompatibilni sa operativnim sistemom. 

Na žalost, slilčne stvari se događaju i pojavom Windows 10.

I opet u zavisnosti koji apdejt imate, od toga zavisi i da li će naši programi dobro raditi ili ćete morati da naučite Windows 10 kako da radi sa našim programima. 

Ako ipak imate problem sa pokretanjem ili registracijom (aktivacijom) programa, to nastaje zbog jednog od ovih razloga.

 1. oštećen je medij na kome se nalazi naš program (kompakt disk)
 2. program nije naš originalan proizvod (neko ga je na silu prepravljao)
 3. ako ste downloadovali program, moguće da mu nedostaje neka komponenta (datoteka)
 4. ili najčešći razlog - nemate dovoljne privilegije na računaru, pa ga zato i ne možete koristiti naš program

Prilikom startovanja program zaglavi nakon unosa serijskog ili registracionog broja? Probajte i proverite nešto od narednih mogućnosti.

Najčešće se na Windowsu 10 desi da program zaglavi prililkom registracije.

1. Moguće da je program bez obzira što je zaglavio izvršio i registraciju. Da "odglavite" odnosno zatvorite program, morate pritisnuti ctrl+alt+del i u spisku otvorenih programa pronađete Toolbook koji morate na silu zatvoriti. Zatim ponovo pokušajte da pokrenete naš program. Ako se on sada normalno otvori, to znači da je program već registrovan.

2. Ako program nije uradio registraciju, odnosno ponovo je otvorio stranicu za aktivaciju, izađite iz programa bez registracije. To znači da nemate dovoljno administratorskih privilegija, bez obzira što Vam piše da ste administrator) I uradite neku od narednih stvari

 • pošto nemate dovoljno administratorskih privilegija, pronađite naš EXE program (cedebukvar.exe, cirilica.exe, tesl.exe), kliknite desnim mišem i zatim levim mišem kliknite Run as administrator i zatim pokušajte da ga registrujete... 
 • Ako i prethodno ne pomogne probajte ovo: na isti EXE program, kliknite desnim mišem i izaberite Properties.
  U otvorenom prozoru štiklirajte Compatibility Mode: Run this program in compatibility mode for:
  U listi izaberite Windows 7
  U istom prozoru štikliraje Run this program as an administrator
 • Ako i ovo ne prođe, probajte sa kompatibilnošću programa sa Windows XP operativnim sistemom.

U svakom slučaju, programi će zbog kasnijih Windowsovih ispravki, odnosno "zakrpa" postati kompatibilni sa novim Windowsom bez našeg uplitanja ili dodatnog programiranja. Samo što ipak moramo dočekati da Windows 10 postane stabilno okruženje za sve programe napravljene za prethodne Windowse.

Read 1934 times

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

 • Platite i preuzmite programe
  Platite i preuzmite programe

  Od odluke da kupite multimedijalni obrazovni program, preko downloada i plaćanja, pa sve do njegovog startovanja na vašem računaru može proći samo 5 minuta. Plaćanje možete ostvariti na 2 načina:

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Namena programa (po uzrastu korisnika)
  Namena programa (po uzrastu korisnika)

  Naši multimedijalni programi su namenjenim različitim grupama. U narednoj tabeli su navedene ciljne grupe za sve naše originalne programe.

  PREDŠKOLCI (VELIKI POPUST)

  PRVACI (VELIKI POPUST)

  DRUGACI (VELIKI POPUST)

  TREĆACI (VELIKI POPUST)

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)