Print this page

(S)Lepo kucanje

Rate this item
(6 votes)
slepo kucanje 160

Interfejs programa za učenje brzog kucanja je prilagođen početnicima, a sama metodologija izlaganja zasnovana je na proverenoj osnovi za učenje putem pokazivanja (ostenzivna metoda), koje je lišeno suvišne retorike kojom se može ometati usvajanje suštinskih znanja. - Svet kompjutera

  • 55 lekcija
  • 600 vežbi
  • srpska latinica

Cene

- Disk 499 din

O programu

slk lekcije

Program za više korisnika

Program na jednom računaru mogu koristiti svi članovi porodice jer će za svakog pojedinačnog člana program voditi poseban dnevnik. Zato je potrebno da svaki korisnik ima svoje korisničko ime i lozinku! Lekcije su date prema programu kucanja u našim specijalizovanim srednjim školama. Program Vam (osim kada mu kažete da ne želite da učite redom) dozvoljava da izaberete samo one lekcije koje ste već uspešno završili ili narednu lekciju. Svaka lekcija ima uvodno predavanje u kojoj Vam se pokazuje kako se kuca sledeći karakter.

slk polozaji

Podešavanje parametara

Svaki korisnik može pojedinčno podesiti način učenja: kojom brzinom želi da nauči da kuca (default je 60 tačnih karaktera u minutu), da li će mu biti upaljen zvuk pomoću koga kontroliše tačno i netačno ukucane karaktere, a čak ima i mogućnost da naredi programu da ga ne tera da uči redom. Osim za one koji žele samo da testiraju svoje znanje, naša preporuka je da ne koristite tu mogućnost. Ukoliko Vam kasnije tokom rada "zasmetaju" zvučni zapisi prekidate ih ili ponovo puštate klikom na F6, a kontrolu brzine od strane programa gasite ili palite klikom na F5.

slk vezba1

Vežbe
Klikom na dugme "Napred" ulazite na sledeću vežbu. Kursor Vam je pozicioniran na mestu gde treba da ukucavate karaktere. Na svim vežbama u donjem delu ekrana nalazi se virtuelna tastatura sa upaljenim samo onim slovima koja ste do sada naučili. Dok kucate, program pali odgovarajuće slovo na tastaturi, tačno postavlja levu ili desnu ruku iznad odgovarajućeg slova, a u gornjem delu ekrana pali odgovarajući prst kojim treba da kucate. Sva tačno otkucana slova program farba u srno, a netačna u crveno. Nizove karaktera, reči i rečenice koje trebate da prepišete nalaze se u redu iznad.

slk vezba2

U desnom delu ekrana korisnik može da kontroliše brzinu u poljima "Pogođeno", "Promašeno", "Vreme" i "Brzina". Lekcija se ponovo poziva klikom na dugme "Ponovo" koje se nalazi u donjem desnom uglu ekrana. Na sledeću vežbu ili lekciju se prelazi klikom na "Napred", a na prethodnu vežbu na dugme "Nazad". Povratak u meni sa lekcijama se dobija klikom na dugme "Lekcije". Primetićete da Vam program neće dozvoliti skok na sledeću vežbu dok ne posedujete sa vaše strane zadatu brzinu.

Interfejs programa je prilagođen početnicima, a sama metodologija izlaganja zasnovana je na proverenoj osnovi za učenje putem pokazivanja (ostenzivna metoda), koje je lišeno suvišne retorike kojom se može ometati usvajanje suštinskih znanja. - Svet kompjutera

Read 3068 times