nComputing - X550 (PRESTALI SMO SA PRODAJOM)

Rate this item
(0 votes)

Podelite PC sa 11 korisnika (izvanredne multimedijalne funkcije)

X serija je najpopularnija u školama. Svako X550 pakovanje sadrži PCI karticu i 5 veoma mala pristupna terminala (veličine indeksa). PCI kartica se priključuje u PCI slot na matičnoj ploči glavnog računara i standardnim Cat5 mrežnim kablovima povezuje sa pristupnim terminalima. U jedan računar možete ubaciti dve PCI kartice, tako da na jednom računaru možete imati maksimalno 11 korisnika.

Laki za instalaciju i jednostavni za upotrebu

Ubacite jednu ili dve PCI kartice u kućište, priključite mrežne kablove, miševe, tastature i monitore. Instalirajte programe na jedan jedini računar. Za ovo će vam trebati samo par minuta. Sada već imate više korisnika, svakog sa vlastitim i bogatim Windows ili Unix okruženjem. A najbolje od svega je što možete koristiti standardne aplikacije tako da osoblju i korisnicima neće biti potrebna dodatna obuka.

Snažan i fleksibilan

X550 radi pod Windowsom i Linuxom. Kompaktan je, poseduje stereo izlaz, kao i 16-bitni video izlaz rezolucije do 12800x1024 i 1440x900. za widescreen monitore Snaga svakog terminala je slična kao i glavnog računara.

Efikasna štednja

Uštedite do 70% cene korišćenja računara u odnosu na tradicionalne desktop računare. Svaki X550 pristupni terminal troši veoma malo snage, ne zahteva veliko održavanje i nema pokretnih delova. Svaki X550 paket podržava do 5 korisnika, a u svaki se PC računar može instalirati dva paketa.

Minimalno održavanje

Pošto X550 nema glavne hardverske komponente kao što su procesor i hard disk, Vaša obaveza je samo da održavate glavni računar. Pristupni terminal se korišćenjem standardnih mrežnih kablova kategorije 5 ili 6 može postaviti na udaljenost do 10 metara.

Simultane desktop operacije

Svaki X550 pristupa operativnom sistemu glavnog računara i može da koristi bilo koji program nezavisno.

Mali, efikasan i čuva prirodu

Pošto X550 nema pokretnih delova, radi nečujno i trošeći samo 1 vat štedi energiju. Zadovoljava sve RoHS zahteve za očuvanje okoline.

X550 serija

 • Najpopularnije rešenje za škole
 • Od 80 € po radnom mestu
 • Konekcija funkcioniše na razdaljini terminala i servera do 10m
 • Do 5 korisnika po PCI kartici
 • Do 2 kartice po računaru
 • Najviše 11 korisnika po računaru (jedan na serveru, a 10 na pristupnim terminalima) - Ako se na server instalira Windows Server 2003 ili 2008 onda možete koristiti svih 11 radnih mesta, međutim kako Windows XP dozvoljava samo 10 korisnika, onda na računaru koji ima ovaj operativni sistem može raditi 10 korisnika (a ne 11)
 • Uključen program za terminalski servis na serveru omogućava simultano deljenje i upravljanje učeničkih sesija
 • Priključci na pristupnom terminalu
  • do 1280x1024 ili 1440x900 za widescreen monitore
  • PS/2 tastatura
  • PS/2 miš
  • Izlaz za zvučnike
  • Ne zahteva napajanje (dobija ga od servera preko Cat5/6 kabla
  • Na serveru se USB priključci mogu dodeliti pojedinim korisnicima

X serija je najpopularniji izbor za škole jer je samo 80€ po sedištu, a uređaji su minijaturni. Na dijagramu vidite kako se terminali preko PCI kartice priključuju na računar. Terminali moraju biti udaljeni najviše 10m od serverskog računara

Na jedan računar se mogu prikačiti do 2 kartice, što znači da ga mogu koristiti najviše 11 korisnika. Pristupni terminali se kače na standardne periferije kao monitor, tastatura, miš i zvučnici. Još jedna prednost je što se terminal napaja preko mrežnog kabla koji dolazi iz PCI kartice, tako da ne zahteva odvojen priključak.

X serija se instalira u samo 4 koraka

Korak 1: ubacivanje PCI kartice u kućište servera
Korak 2: priključenje pristupnog terminala na učenički monitor i periferije
Korak 3: priključenje pristupnih terminala na PCI kartice standardnim kablovima
Korak 4: instaliranje NComputing programa na server

Većina škola u prosečnoj učionici od 30 mesta može instalirati sav hardver i programe za četiri sata. Zamislite koliko bi vam vremena trebalo za instaliranje 30 računara – sigurni smo da bi trajalo danima!

Pošto se pristupni terminali napajaju mrežnim kablovima, nema potrebe za dodatnim električnim priključcima i postoji samo jedan kabl do servera (umesto do svakog korisnika). Ovim se značajno štedi, posebno u starijim građevinama.

Minimalna konfiguracija za instaliranje 1 X550 paketa (6 korisnika)

Procesor - 2,3 GHz ili bilo koji dual core
RAM - 2 GB ili više

Minimalna konfiguracija za instaliranje 2 X550 paketa (11 korisnika)

Procesor - od 3GHz ili bilo koji dual core
RAM - 3 GB ili više

Read 715 times

Media

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige 1998. - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije 2006.

Preporuka za nastavnike

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama
  Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama

  Iskoristite već postojećih 10.000 zadataka iz matematike, gramatike i sveta oko nas za niže rezrede osnovne škole i za par trenutaka napravite test koji će učenici raditi u računarskoj učionici. U ovom slučaju ni vama, a ni đacima nije potrebno računarsko iskustvo!

 • Šta o on-line seminaru kažu Vaše kolege

  U ovom tekstu kopirali smo apsolutno sve tekstove (mailove) koje smo dobili od polaznika on-line seminara "Da svaka učionica bude multimedijalna" koji je ujedno i bio prvi seminar ove vrste (održan pre skoro 10 godina). Seminar je, dok nije bio ugašen, za mesec dana završilo preko 700 zadovoljnih nastavnika.