fbpx

Od 2003. do 2007. godine smo napravili nekoliko specifičnih softverskih i hardverskih rešenja samo za škole!

Nakon što nas je Evropska Komisija 2000. god. svrstala među 100 najperspektivnijih malih obrazovnih kompanija ostvarili smo kontakt sa firmama od Novog Zelanda do SAD i prilagodili nama najbolja svetska rešenja. Godine 2005. predstavljali smo SCG na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva u organizaciji Ujedinjenih Nacija. Međutim...

Stari školski projekti (još uvek ispred vremena)

Ne možemo a da ne pomenemo na kojim smo projektima u poslednjih 20 godina radili a koji su u vezi sa školama.

Već do 2007. godine preveli smo desetak inostranih (od novozelandskih i južnokorejskih, preko nemačkih sve do američkih) programa za koje smo smatrali da bi molgi da se primene i u našem školstvu. Međutim, Ministarstvo prosvete, škole i prosvetni radnici za ove projekte nisu imali sluha. Na narednim stranicama ćemo ipak pomenuti ona najvažnija hardverska i softverska rešenja koja su bila spremna za upotrebu u školi. Uz napomenu da smo sve ovo imali urađeno 2007. godine.

Moramo još pomenuti i da smo bili prvi u primeni Internet alata u učenju na daljinu, napravili virtuelne kurseve, da bi nam Zavod i Ministarstvo 2008. godine zabranilo dalji rad na seminuaru pod ozgovorom da je to planirano tek od školske 2011/12. Kada smo sa istim seminarima konkurisali 3 godine kasnije odbijeni smo zbog "nedostatka ideja i znanja". U međuvremenu smo se okrenuli izradi programa za prosvetne radnike na nemačkom jeziku i već imamo 3 programa koje koriste mnogi nemački predavači.

Children categories

Da svaka učionica bude multimedijalna - prenosni IT kompleti (računar, projektor, zvučnici i olovka)

Ako nemate u svakoj učionici interaktivnu tablu ili bar računar i video projektor, prenosni IT komplet će Vam omogućiti najbrži, najjeftiniji i najefikasniji način unapređenja nastave!

Sa našim prenosnim kompletima nećete više imati potrebe da gubite trećinu časa u povezivanju računara sa video projektorom i zvučnicima. Nećete imati potrebe za dodatnim instalacijama! Svi potrebni programi će Vam biti daleko koliko i jedan običan dvoklik OLOVKOM NA ZIDU.

View items...

Da svaka učionica bude računarska - nComputing

Šta ako snagu jednog modernog računara podelite na 3, 5, 7 ili više učenika KOJI ĆE GA KORISTITI U ISTO VREME?

Iskoristite snagu standardnih PC računara i od svake učionice napravite računarsku učionicu!
Idealno rešenje i za biblioteke i bolnice, porodične radnje i korporacije, vladine i nevladine organizacije!

Zbog male zainteresovanosti škola i ministarstava ove najefikasnije uređaje smo prestali da uvozimo. Ipak ostavili smo tekstove i filmove da možete videti kako se ovi uređaji i dalje koriste u modernim svetskim školama.

https://www.youtube.com/watch?v=K-3Sk_XIdTg

View items...

Da svaka učionica bude laboratorija - Yenka

Koliko kompjuter pomaže u obrazovanju, najbolje se može videti baš na primeru Yenka programa. Dovoljno je da u učionici imate kompjuter i neki od Yenka programa za simulaciju i na ovaj način svaka učionica postaje kabinet za hemiju, fiziku, elektrotehniku...sa svim potrebnim uređajima i laboratorijskim sudovima. Instalacija programa je veoma laka kao i rad sa njima. Za veoma kratko vreme profesor se upoznaje sa osnovnim mogućnostima samog software-a i prve simulacije i eksperimente može napraviti već za nekoliko minuta. Dodatna pogodnost je ta što je korisnički interfejs veoma intuitivan i u svim Yenka programima veoma sličan, tako da je prelazak na naredni Yenka program veoma brz.

View items...

Prevedeni svetski programi

Sve ove programe smo još pre 2007. godine preveli i unapredili za primenu u našim školama! Međutim, uprkos brojnim pokušajima, a nije da se nismo trudili, nismo uspeli da dobijemo dozvolu za implementaciju. 

Multisoft je u pokušaju da unapredi školstvo preveo i prilagodio nekoliko programa namenjenih korišćenju u školama. Iako su i dalje atraktivni, trenutno možete samo da pročitate tekstove ili pogledate filmove kako se oni koriste. Nadamo se da će oni od 2027. godine najzad skrenuti pažnju na sebe. Iako su mogli da se primene, baš kao u svetu, već deceniju ranije. 

View items...

Izrada popisa svih obrazovnih institucija

Davne 2001. godine

Multisoft je pre svih kompanija, pre svih škola, pre ministarstva prosvete, sakupio, prekucao i postavio popis svih obrazovnih ustanova sa svim njihovim kontaktima, mailovima i Internet sajtovima na Internet.

Možda posle toliko godina neki od podataka, odnosno kontakata, nisu više tačni, ali u svakom slučaju nekome i dalje mogu koristiti. Ako pronađete vašu ustanovu i vidite da neki od podataka nisu tačni, molimo vas da nam pošaljete ispravne podatke na office@multisoft.rs

View items...

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

Preporuka za nastavnike

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama
  Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama

  Iskoristite već postojećih 10.000 zadataka iz matematike, gramatike i sveta oko nas za niže rezrede osnovne škole i za par trenutaka napravite test koji će učenici raditi u računarskoj učionici. U ovom slučaju ni vama, a ni đacima nije potrebno računarsko iskustvo!

 • Šta o on-line seminaru kažu Vaše kolege

  U ovom tekstu kopirali smo apsolutno sve tekstove (mailove) koje smo dobili od polaznika on-line seminara "Da svaka učionica bude multimedijalna" koji je ujedno i bio prvi seminar ove vrste (održan pre skoro 10 godina). Seminar je, dok nije bio ugašen, za mesec dana završilo preko 700 zadovoljnih nastavnika.